Construim împreună

Ne consiliem clienţii pornind de la ofertă si până la producţia în serie, prin discuţii tehnice, planificarea proiectelor, rapoarte de progres, dar mai ales prin implicare personală. Complexitatea crescută a grupelor de lucru și perioadele de lucru tot mai scurte, ne-au făcut să facem față unor provocări în permanenţă noi.

De aceea urmărim scopurile clienţilor cu consecvență, și stabilim de comun acord cea mai avantajoasă procedură de producţie, având ca obiectiv optimizarea producției de la diminuarea costurilor până la automatizarea totală.

Avem competențe profesionale pe următoarele ramuri de activitate:

 • Injecție mase plastice
 • Confecționare
 • Management de proiect
 • Calitate

Injecție mase plastice

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării în procesul de injecție în cadrul activității noastre de prelucrare a materialelor plastice.

Mașinile noastre moderne de injecție, controlate prin microprocesor, ne permit să analizăm procesul de injecție și să monitorizăm calitatea pieselor din plastic în orice moment.

Cu ajutorul utilajelor noastre (1K/ 2K, forță de strângere de la 200 – 3.500 kN), care sunt adaptate în mod optim la diversele cerințe individuale, producem piese de precizie din plastic de la 0,01 g până la aproximativ 950 g.

Hala de producție modernă cu aprox. 6.000 m² are eficientă energetică și costuri reduse de producție.

Se regăsesc astăzi 31 de mașini de injecție de la 25 tone până la 200 tone forța de închidere, 10 roboți (Wittmann și Demag), 2 instalații de alimentare automată marca Digicolor și sistem PDA.

Pentru transabilitatea pieselor vor fi implementate codurile de bare.

Confecționare

Chiar după injectarea propriu-zisă, multe piese din plastic trebuie asamblate în conformitate cu specificațiile clientului.

      Oferim următoarele procese:

 • montare
 • linii de montare automată
 • linii de montare manuală
 • imprimare și imprimare la cald, cu dispozitiv de fixare pentru imprimare
 • lipire cu ultrasunete

Montare

Echipa noastră este capabilă să efectueze o gamă largă de lucrări de montare (de exemplu, cu cabluri și componente electrice, precum și mecanice). Bineînțeles, toate stațiile de lucru de asamblare și echipamentele de testare necesare sunt proiectate și fabricate de noi. Astfel, putem furniza clienților noștri ansambluri și putem aduce o contribuție valoroasă la o structură optimizată a modulelor.

Imprimare și imprimare la cald

Imprimarea reprezintă o combinație de heliogravură și imprimare plană. Imaginea imprimată, respectiv cerneala de imprimare este transferată de pe un clișeu pe partea din plastic cu ajutorul unui tampon din cauciuc siliconic. Piesa din plastic nu trebuie să fie neapărat plată. Este posibilă imprimarea pe o suprafață 3D cu formă la alegere.

Lipire cu ultrasunete

Lipirea cu ultrasunete reprezintă un proces de îmbinare a materialelor termoplastice. Căldura necesară este obținută printr-o vibrație mecanică de înaltă frecvență, care este generată între componente prin frecare moleculară și pe suprafețele învecinate. Vibrațiile sunt transmise sub presiune la piesele care urmează să fie îmbinate. Acestea se încălzesc și încep să se înmoaie, determinând creșterea coeficientului de amortizare. Creșterea coeficientului de amortizare conduce la o frecare internă mai intensă, ceea ce accelerează creșterea temperaturii. Procesul se caracterizează prin timpi de sudare foarte scurți și eficiență ridicată.

Management de proiect

Oferim asistență și susținere clienților noștri, de la ideea inițială până la producția de serie.

Managementul nostru de proiect asigură că toate etapele de dezvoltare, producție și prelucrare ulterioară se contopesc într-o singură unitate. Toți specialiștii sunt implicați în timp util pentru a optimiza lanțul de procese:

 • Planificarea proiectului
 • Proiectare și proces FMEA
 • Planificarea anticipată integrată a calității
 • Monitorizarea progresului
 • Coordonarea partenerilor din rețea

Managementul proiectelor și procesarea comenzilor de produse sunt gestionate de fabrica principală din Germania/Romania. Pentru a garanta capacitatea de livrare, efectuăm în regie proprie toate transporturile săptămânal.

Calitate

În compania noastră orientată spre procese, un sistem de calitate funcțional reprezintă o cerință esențială. Din acest motiv, este important să se stabilească obiective clare.

Calitatea la compania STEWO presupune:

 • controlul procesului
 • sistemul CAQ
 • măsurători
 • 100% verificare finală
 • certificare DIN EN ISO 9001:2008

Toată atenția noastră se concentrează pe satisfacția clienților. Pentru ca obiectivele stabilite să fie măsurabile, folosim diferiți indicatori cheie din procesele actuale. Auditurile interne continue monitorizează și promovează durabilitatea sistemului nostru de calitate.